Your Cart

Bred Santoku 19cm

Bred Santoku 19cm
Bred Santoku 19cm
Bred Santoku 19cm
Bred Santoku 19cm
Bred Santoku 19cm
Bred Santoku 19cm
Bred Santoku 19cm
Bred Santoku 19cm
Bred Santoku 19cm
Bred Santoku 19cm
Bred Santoku 19cm
Bred Santoku 19cm
Bred Santoku 19cm

Santukokniv med hög rygg

Knivblad med oerhörd skärpa

Mattpolerat vackert handtag i svart pakkaträ

Väl lämpad till fisk, kött och grönsakerDenna santukokniv från Kai:s kvalitativa och vackra Shun Classic serie lämnar ingen användare besviken. I denna serien har Kai sammanflätat den ädla traditionen av att smida samuraisvärd tillsammans med ny sofistikerad och modern teknik. Detta sammantaget skapar ett fantastiskt utseende där sitt damaskussmidda knivblad tillsammans med det typiskt japanska handtaget i svart pakkaträ, gör kniven exemplarisk både i det professionella köket samt hemma.


”Santuko” är japanska för ”Tre fördelar”, med detta menas att den hanterar de 3 olika applikationerna i ett kök: fisk, kött och grönsaker. En Santuko anses således som en allround-kniv i det japanska köket och har många likheter med den europeiska kockkniven.


Med en stålkvalitet utav VG MAX med tillhörande hårdhet utav 61 (+1) HRC genom hela bladets 32 lager, skapar detta en kniv som är som gjord för tuffa tag. Stålets tillverkningsprocess skapar både ett flexibelt och hårt blad vilket hjälper eggen att behålla sin skärpa exceptionellt bra. Knivarna inom Shun Classic serien är dubbelslipade.


Det nätta kastanjeformade handtaget utav svart pakkaträ skapar en harmonisk designupplevelse och knyter ihop bladets former till en skönjande helhet. Det kastanjeformade greppet (även kallat D-grepp) skapar ett tryggt och säkert grepp i handen. Pakkaträ tillverkas genom att högkvalitativt epoxi blandas med ädelträ, vilket gör materialet hållbart och fantastiskt motståndskraftigt mot fukt.

Allmän information
Tillverkare KAI
Serie Shun Classic
Blad 32-lagers damaskusstål utav VG MAX
Slipvinkel 15 grader
Stålets hårdhetsgrad 61 (+1) HRC
Bladlängd 19 cm
Total längd 31,2 cm
Skaft Kastanjeformat svart pakkaträ
Fattning Höger
Artikeldata
Artikelkod 1018
EAN 4901601589528
Leverantörs art.kod DM-0717
  • Skickas inom: Skickas inom 4-6 arbetsdagar
3099 kr
Ex Tax: 2479 kr
Denna hemsidan använder cookies för att fungera, läs vår Integritetspolicy för att ta reda på mer.