Your Cart

Kockkniv 16cm & Skalkniv 9cm

Kockkniv 16cm & Skalkniv 9cm
Paketpris
Kockkniv 16cm & Skalkniv 9cm

Med ett paketerbjudande innehållande en kortare kockkniv tillsammans med en skalkniv kommer du som värdesätter smidighet i dina knivar verkligen vara nöjd med detta paket. Den kortare kockkniven kan hanteras snabbare, med mer kontroll. Skalkniven är fantastisk till de små jobben och kommer därav ersätta kockkniven där den sistnämnda blir för stor. 


Classic-serien från tyska leverantören Wüsthof med sitt eleganta formspråk och 200 år utav traditioner av knivtillverkning, som producerar knivar i Solingen och enbart i Solingen. Wüsthof är mycket stolta över kvalitén de uppnår och värderar arvet och kompetensen som finns lokalt där varje kniv tillverkas genom hela 40 unika steg där modern teknik blandas med genuint hantverk, för att i symbios uppnå en av världens mest kvalitativa knivserier.


Bladen i Wüsthofs Classic-serie är gjort utav X50 Cr MoV 15-stål vilket är en rostfri stålsammansättning som Wüsthof efter många år av erfarenhet har kommit fram till är det bästa stålet för att kunna slipa fram en skarp egg, hålla eggens skärpa över tid, få ett robust blad samt göra det enkelt för slutanvändaren att åter igen slipa upp kniven vid behov. Med sin höga teknologiska tillverkning har Wüsthof lyckats frammana en konvex slipning på alla deras blad vilket leder till en egg som är både vassare och håller längre än mer traditionella sliptekniker. 


Handtagen på Classic-serien gjuts samman med bladet genom att kniven smids i ett stycke och handtag fästs med 3 nitar och slipas till en klassisk, svart, ergonomisk fattning som passar såväl vänster- som högerhänta användare. Handtaget är polerat i flertalet steg för att övergång mellan handtagsmaterialet, nitarna och tången skall kännas homogen med en fin finish. 

Allmän information
Tillverkare Wüsthof
Serie Classic
Blad Smitt X50CrMoV10 rostfritt stål
Slipvinkel Dubbelslipad 14,5 grader
Stålets hårdhetsgrad 58 HRC
Skaft Ergonomiskt slipat, nitat svart syntethandtag
Fattning Höger och vänster
Övrig information Produkterna ligger i separata förpackningar
Artikeldata
Artikelkod 1268
  • Skickas inom: Skickas inom 4-6 arbetsdagar
1398 kr
1698 kr
Ex Tax: 1118 kr
Denna hemsidan använder cookies för att fungera, läs vår Integritetspolicy för att ta reda på mer.