Your Cart

Brödkniv 23cm

Brödkniv 23cm
Brödkniv 23cm
Brödkniv 23cm
Brödkniv 23cm
Brödkniv 23cm
Brödkniv 23cm
Brödkniv 23cm

Vacker och välbalanserad

Skarp egg

33-lagers damaskusstål

Handtag utav pakkaträ
Brödkniven tillhörande serien Classic Pro Damaskus Flame från Mcusta/zanmai, med sina rötter i svärdmedstraditioner från Seki, Japan, är verkligen en knivserie att vara stolt över om du har den i ditt kök. Med sitt dubbelslipade blad med oerhörd skärpa behöver ingen användare anlägga mer än knivens vikt för att skära i de flesta material. 


Brödkniven kännetecknas av sitt långa, sågtandade blad. Tack vare sitt sågtandade blad skär den med en ”sågande” teknik lätt igenom bröd utan att behöva pressa ihop brödet vilket skapar trevligare slutresultat. 


Bladen i denna serie är tillverkade utav en kärna av hårt VG 10-stål med fantastiskt mönstrat damaskusstål som omfamnar kärnan i hela 16 lager per sida vilket skapar en kniv med totalt 33 lager stål. Det hårda stålet garanterar en lång livslängd på eggen och skapar även möjligheten att slipa en aggressiv slipvinkel med slipformen hamaguri vilket innebär att knivbladet har 2 konvexa sidor och således kan eggen liknas med ett äppelfrö i profil. Detta sammantaget resulterar i en högkvalitativ kniv med unika egenskaper. 


Handtagen på denna serie är klädda med rött pakkaträ där handtagssidorna är säkrade på plats utav 3 nitar varav 1 är vackert mosaikmönstrad vilket inte bara skapar ett fantastiskt formspråk utan säkrar även kvailten på knivens handtag. Skaftänden är beklädd med en blankpolerad stålplatta vilken kan användas till att tex kunna krossa vitlök. Pakkaträ tillverkas genom att högkvalitativt epoxi blandas med trä, vilket i sig skapar ett material som är hållbart, motståndskraftigt mot fukt samt vackert att se på. 

Allmän information
Tillverkare Mcusta/Zanmai
Serie Flame Damascus
Blad Kärna av VG 10-stål omfamnat av 32 lager damaskusstål
Slipvinkel Dubbelslipad, 9-12 grader
Stålets hårdhetsgrad 60-61 HRC
Bladlängd 23 cm
Total längd 37 cm
Skaft Ergonimiskt slipat. rött pakkaträ med nitar, varav en mosaikmönstrad samt skaftände i stål
Fattning Höger och vänster
Artikeldata
Artikelkod 1164
EAN 4964496961145
Leverantörs art.kod HFR-8014D
  • Skickas inom: Skickas inom 4-6 arbetsdagar
2199 kr
Ex Tax: 1759 kr
Denna hemsidan använder cookies för att fungera, läs vår Integritetspolicy för att ta reda på mer.