Your Cart

Santoku 17cm, olivslipad

Santoku 17cm, olivslipad
Santoku 17cm, olivslipad
Santoku 17cm, olivslipad
Santoku 17cm, olivslipad
Santoku 17cm, olivslipad
Santoku 17cm, olivslipad
Santoku 17cm, olivslipad
Santoku 17cm, olivslipad
Santoku 17cm, olivslipad

Välbalanserad Santoku

Perfekt skärpa

Tysk ingenjörskonst

Olivslipat blad
Santokun från Classic Ikon-serien från den tyska kvalitétstillverkaren Wüsthof, med sitt klassiska och eleganta uttryck framtaget efter 200 år utav traditioner och erfarenheter i tyska Solingen är en kniv som utmärker sig i skärpa, hållbarhet, kvalité och balans. Wüsthof själva är oerhört stolta över denna kniv tillverkats genom 40 unika steg där modern teknik sammanfogats med hederligt hantverk. Detta sammantaget har skapat en av världens bästa knivserier. 


”Santoku” är japanska för ”Tre fördelar”, med detta menas att den hanterar de 3 olika applikationerna i ett kök: fisk, kött och grönsaker. En Santoku anses således som en allround-kniv i det japanska köket och har många likheter med den europeiska kockkniven. Olivslipningen på kniven gör att friktionen mellan materialet du skär i och knivbladet minskas då det skapas luftfickor mellan de 2 ytorna. Detta i sin tur gör att kniven upplevs vassare då kraften som behövs för att skära i vissa råvaror kommer minskas. Utöver detta fastnar inte råvaror såsom lök och gurka på sidan lika lätt vilket många uppfattar som förenklande när man hackar grönsaker.Bladen i denna serien är gjort utav X50 Cr MoV 15-stål vilket är en rostfri stålsammansättning som Wüsthof efter många år av erfarenhet har kommit fram till är det bästa stålet för att kunna slipa fram en skarp egg, hålla eggens skärpa över tid, få ett robust blad samt göra det enkelt för slutanvändaren att åter igen slipa upp kniven vid behov. Med sin höga teknologiska tillverkning har Wüsthof lyckats frammana en konvex slipning på alla deras blad vilket leder till en egg som är både vassare och håller längre än mer traditionella sliptekniker. 


Handtagen på Classic Ikon-serien gjuts samman med bladet genom att kniven smids i ett stycke och handtag fästs med 3 nitar och slipas till en klassisk, svart, ergonomisk fattning som passar såväl vänster- som högerhänta användare. Handtaget är polerat i flertalet steg för att övergång mellan handtagsmaterialet, nitarna och tången skall kännas homogen med en fin finish. 


Allmän information
Tillverkare Wüsthof
Serie Classic Ikon
Blad Smitt X50CrMoV10 rostfritt stål
Slipvinkel Dubbelslipad 14,5 grader
Stålets hårdhetsgrad 58 HRC
Bladlängd 17 cm
Total längd 27,9 cm
Skaft Ergonomiskt format, nitat svart syntethandtag med bolster och skaftände i stål
Fattning Höger och vänster
Artikeldata
Artikelkod 1091
EAN 4002293100784
Leverantörs art.kod 1040331317
  • Skickas inom: Skickas inom 4-6 arbetsdagar
1499 kr
Ex Tax: 1199 kr
Denna hemsidan använder cookies för att fungera, läs vår Integritetspolicy för att ta reda på mer.