Your Cart

Kockkniv 16cm, 3/4 bolster

Kockkniv 16cm, 3/4 bolster
Kockkniv 16cm, 3/4 bolster
Kockkniv 16cm, 3/4 bolster
Kockkniv 16cm, 3/4 bolster
Kockkniv 16cm, 3/4 bolster
Kockkniv 16cm, 3/4 bolster
Kockkniv 16cm, 3/4 bolster
Kockkniv 16cm, 3/4 bolster
Kockkniv 16cm, 3/4 bolster

Välbalanserad kockkniv

Perfekt skärpa

Tysk ingenjörskonst

Fantastisk balans


Denna kockkniv på 16cm från Wüsthofs knivserie Classic Ikon med 3/4 bolster är kniven för dig som uppskattar hög kvalité, minimalistisk design med fantastiskt skärpa. Den klassiska europeiska kockkniven känns igen på sin lätt konvexa form långs hela bladet, en avslutande aggressiv spets tillsammans med en hög rygg. Allt detta tillsammans gör denna modell av kockkniv till en allsidig hjälpreda i varje kök. Den hög ryggen hjälper till vid hackande, den konvexa formen på bladet underlättar när du gungar kniven och tex hackar kryddor och spetsen gör det möjligt att ge sig an mindre jobb som kräver mer precision. Med Kvalitén som Wüsthof erbjuder, investerar du i en kniv som kommer att kunna följa med i generationer om du sköter om den därefter. 


Allmän information
Tillverkare Wüsthof
Serie Classic Ikon
Blad Smitt X50CrMoV10 rostfritt stål
Slipvinkel Dubbelslipad 14,5 grader
Stålets hårdhetsgrad 58 HRC
Bladlängd 16 cm
Total längd 26,9 cm
Skaft Ergonomiskt format, nitat svart syntethandtag med bolster och skaftände i stål
Fattning Höger och vänster
Artikeldata
Artikelkod 1084
EAN 4002293101118
Leverantörs art.kod 1040330116
  • Skickas inom: Skickas inom 4-6 arbetsdagar
1299 kr
Ex Tax: 1039 kr

Om Classic Ikon


Kockkniven från Classic Ikon-serien från den tyska kvalitétstillverkaren Wüsthof, med sitt klassiska och eleganta uttryck framtaget efter 200 år utav traditioner och erfarenheter i tyska Solingen är en kniv som utmärker sig i skärpa, hållbarhet, kvalité och balans. Wüsthof själva är oerhört stolta över denna kniv tillverkats genom 40 unika steg där modern teknik sammanfogats med hederligt hantverk. Detta sammantaget har skapat en av världens bästa knivserier.

Den klassiska europeiska kockkniven är definitivt den vanligast men kanske också den mest användbara för varje kök, en kockkniv kan användas från hacka grönsaker till att skära kött. Bladet på en kockkniv är konvext längs hela eggen för att kniven skall kunna ”vaggas” fram och tillbaka mot skärbrädan när den används.

Bladen i denna serien är gjort utav X50 Cr MoV 15-stål vilket är en rostfri stålsammansättning som Wüsthof efter många år av erfarenhet har kommit fram till är det bästa stålet för att kunna slipa fram en skarp egg, hålla eggens skärpa över tid, få ett robust blad samt göra det enkelt för slutanvändaren att åter igen slipa upp kniven vid behov. Med sin höga teknologiska tillverkning har Wüsthof lyckats frammana en konvex slipning på alla deras blad vilket leder till en egg som är både vassare och håller längre än mer traditionella sliptekniker.

Handtagen på Classic Ikon-serien gjuts samman med bladet genom att kniven smids i ett stycke och handtag fästs med 3 nitar och slipas till en klassisk, svart, ergonomisk fattning som passar såväl vänster- som högerhänta användare. Handtaget är polerat i flertalet steg för att övergång mellan handtagsmaterialet, nitarna och tången skall kännas homogen med en fin finish.

Om Wüsthof


Wüsthof är kanske världens mest erkända tillverkare av kockknivar, med sina 200 år av traditioner och tysk ingenjörskonst har Wüsthof lyckats skapa en uppsjö med högkvalitativa och stilrena kockknivar som idag används utav flertalet välkända kockar världen över. Denna tillverkare är oerhört stolt över sitt arv och värderar kompetensen som finns lokalt där bolaget grundades. Alla knivarna som tillverkats, har gjort det på samma plats som företaget grundades för 200 år sedan i Solingen, Tyskland.

Stålet i Wüsthofs knivar är noga utvalt för att kunna hålla en fantastisk skärpa samtidigt som det ska vara formbart nog för att enkelt kunna slipa fram en ny egg av slutanvändaren.

Att investera i en kockkniv från denna leverantör är något som kommer återbetala sig i form av förhöjd glädje i köket och förenkla många delar utav din matlagning. Titta in de olika serierna och välj den som passar ditt tycke och smak bäst!
Denna hemsidan använder cookies för att fungera, läs vår Integritetspolicy för att ta reda på mer.