Your Cart

Kockkniv 20cm

Kockkniv 20cm
Kockkniv 20cm
Kockkniv 20cm
Kockkniv 20cm
Kockkniv 20cm
Kockkniv 20cm
Kockkniv 20cm
Kockkniv 20cm
Kockkniv 20cm
Kockkniv 20cm
Kockkniv 20cm
Kockkniv 20cm
Kockkniv 20cm

Kockkniv för den kräsna

Knivblad med oerhörd skärpa

Mattpolerat vackert handtag i svart pakkaträ

Ett måste i varenda kökDenna kockkniv från Kai:s kvalitativa och vackra Shun Classic serie lämnar ingen användare besviken. I denna serien har Kai sammanflätat den ädla traditionen av att smida samuraisvärd tillsammans med ny sofistikerad och modern teknik. Detta sammantaget skapar ett fantastiskt utseende där sitt damaskussmidda knivblad tillsammans med det typiskt japanska handtaget i svart pakkaträ, gör kniven exemplarisk både i det professionella köket samt hemma.


Den klassiska europeiska kockkniven är definitivt den vanligast men kanske också den mest användbara för varje kök, en kockkniv kan användas från hacka grönsaker till att skära kött. Bladet på en kockkniv är konvext längs hela eggen för att kniven skall kunna ”vaggas” fram och tillbaka mot skärbrädan när den används.


Med en stålkvalitet utav VG MAX med tillhörande hårdhet utav 61 (+1) HRC genom hela bladets 32 lager, skapar detta en kniv som är som gjord för tuffa tag. Stålets tillverkningsprocess skapar både ett flexibelt och hårt blad vilket hjälper eggen att behålla sin skärpa exceptionellt bra. Knivarna inom Shun Classic serien är dubbelslipade.


Det nätta kastanjeformade handtaget utav svart pakkaträ skapar en harmonisk designupplevelse och knyter ihop bladets former till en skönjande helhet. Det kastanjeformade greppet (även kallat D-grepp) skapar ett tryggt och säkert grepp i handen. Pakkaträ tillverkas genom att högkvalitativt epoxi blandas med ädelträ, vilket gör materialet hållbart och fantastiskt motståndskraftigt mot fukt. 


Allmän information
Tillverkare KAI
Serie Shun Classic
Blad 32-lagers damaskusstål utav VG MAX
Slipvinkel 61 (+1) HRC
Bladlängd 20 cm
Total längd 32,2 cm
Skaft 15 grader, dubbelsidig slipning
Fattning Höger
Artikeldata
Artikelkod 1009
EAN 4901601556650
Leverantörs art.kod DM-0706
  • Skickas inom: Skickas inom 4-6 arbetsdagar
2599 kr
Ex Tax: 2079 kr
Denna hemsidan använder cookies för att fungera, läs vår Integritetspolicy för att ta reda på mer.