Your Cart

Kockkniv 20cm & Skalkniv 12cm

Kockkniv 20cm & Skalkniv 12cm
Paketpris
Kockkniv 20cm & Skalkniv 12cm

Detta paketerbjudande, innehållande Kockkniv och skalkniv är för dig som använder kockkniven till det mesta men behöver en kniv för de mindre jobben. Med dessa 2 knivar kommer du långt och säkrar din knivlåda för framtiden tack vare knivseriens oerhörda bredd. Därtill kommer dessa knivar erbjuda dig fantastisk skärpa och ett välavvägt handtag med bekvämt grepp.


Classic Ikon-serien från den tyska kvalitétstillverkaren Wüsthof, med sitt klassiska och eleganta uttryck framtaget efter 200 år utav traditioner och erfarenheter i tyska Solingen är en knivserie som utmärker sig i skärpa, hållbarhet, kvalité och balans. Wüsthof själva är oerhört stolta över denna kniv tillverkats genom 40 unika steg där modern teknik sammanfogats med hederligt hantverk. Detta sammantaget har skapat en av världens bästa knivserier. 


Bladen i denna serien är gjort utav X50 Cr MoV 15-stål vilket är en rostfri stålsammansättning som Wüsthof efter många år av erfarenhet har kommit fram till är det bästa stålet för att kunna slipa fram en skarp egg, hålla eggens skärpa över tid, få ett robust blad samt göra det enkelt för slutanvändaren att åter igen slipa upp kniven vid behov. Med sin höga teknologiska tillverkning har Wüsthof lyckats frammana en konvex slipning på alla deras blad vilket leder till en egg som är både vassare och håller längre än mer traditionella sliptekniker. 


Handtagen på Classic Ikon-serien gjuts samman med bladet genom att kniven smids i ett stycke och handtag fästs med 3 nitar och slipas till en klassisk, svart, ergonomisk fattning som passar såväl vänster- som högerhänta användare. Handtaget är polerat i flertalet steg för att övergång mellan handtagsmaterialet, nitarna och tången skall kännas homogen med en fin finish. 


Allmän information
Tillverkare Wüsthof
Serie Classic Ikon
Blad Smitt X50CrMoV10 rostfritt stål
Slipvinkel Dubbelslipad 14,5 grader
Stålets hårdhetsgrad 58 HRC
Skaft Ergonomiskt format, nitat svart syntethandtag med bolster och skaftände i stål
Fattning Höger och vänster
Övrig information Produkterna ligger i separata förpackningar
Artikeldata
Artikelkod 1280
  • Skickas inom: Skickas inom 4-6 arbetsdagar
1898 kr
2298 kr
Ex Tax: 1518 kr
Denna hemsidan använder cookies för att fungera, läs vår Integritetspolicy för att ta reda på mer.